Gülümsemek Neden Bulaşıcıdır?

Nice şiirlere, şarkılara, filmlere, kitaplara konu olmuş, insanın belki de tüm yaşamı boyunca aradığı bir duygu; mutluluk. Onu bulmak için kimimiz okyanuslar aştık, kimimiz de bir paket çikolata açtık.
Gelin, dünyanın neresine gidersek gidelim, değişen kültür ve farklı beden diline rağmen mutluluğun en temel işareti olan ‘gülme’ eylemini daha yakından inceleyelim..Komik bir şaka, eğlenceli bir an, anlatılan bir fıkra veya durup dururken akla gelen bir hatıra olabilir…- Gülmek, insanlarla bir arada olmamızı kolaylaştırır ve sosyal bağların güçlü bir şekilde kurulmasında büyük rol oynar.
- İşe alım süreçlerinde insan kaynakları uzmanlarınca en çok dikkat edilen şey, adayın yüzünde oluşan gülümsemedir. Büyük toplantılar, kariyer hedefleri ve pazarlama teknikleri; hepsinin yolu keyifle gülümsemekten geçer.
- Erkeklerin yüzde 69’u bakımlı ve makyaj yapan kadınlar yerine, gülümseyen kadınları tercih ediyor.
Gülümsemek insanoğluna verilmiş çok özel bir ayrıcalık; ruh ve beden için ise en güçlü ilaçtır. Stresin, mutsuzluğun, endişenin, ağrının adeta panzehiri gibi…  En önemlisi de karşımızdakinin beyninde, ayna nöron denilen hücreleri aktif hale getirip o kişiye de fayda sağlıyor. Provine'a göre, insanlar gülmeye daima hazırdır. Siz yeter ki gülmek isteyin ve buna hazır olun. Çünkü dünya, güldükçe güzelleşecek!
 “Güzellik güçtür; gülümseyiş de kılıcıdır onun…” demiş Charles Reade. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Evde Neden Sıkılır?

İtiraf Edemediklerim?

Kendini Affetme Zamanı Değil Mi?