Neden Kalp Kırmak Kötü?

Kalp kırmak suya yazı yazmaya benzer, kalbi yeniden kazanmaksa gece güneşin doğmasına.. Sen suya yazı yazmasını başardın, şimdi otur da güneşin doğmasını bekle..!

Kalp kırmayı yada kırmamayı bu kadar güzel anlatan bir başka cümle daha olmaz sanıyorum.Hiç kalp kırdınız mı veya kalbinizi kıran oldu mu?

Sanıyorum insanoğluna özgü duygular bunlar. Zira başka hiçbir canlı da böyle bir duygunun var olduğuna inanmıyorum. Evinizde beslediğiniz bir köpeğe kızarsınız, söylenirsiniz hatta yeri gelir bir tekme atarsınız, fakat yine de o size asla darılmaz. Kısa bir süre sonra sizi gördüğünde sevgiyle kuyruğunu sallar, sevgi dolu gözlerle bakar. Biz insanlarda durum başka. Kalbimiz kırıldığında tüm her şeyi unutursunuz, o olay sanki dünyanın en kötü olayıdır. Dünya başınıza yıkılmıştır. O insanı bir daha affetmemeyi düşünürsünüz. Onunla olan tüm iyi anılar birden bire silinmiştir hafızalardan. Belki şok olmuşsunuzdur, böyle bir hareket beklememişsinizdir ondan. Ama olan olmuş, kırılan kırılmıştır.Günümüz insanı daha gerçekçi, sosyal ilişkiler hep karşılıklı çıkarlar ile donanımlı. Kalp kırılmış, kırılmamış, dostluklar bitmiş, bitmemiş önemi yok. Önemli olan o günü kâr ile kapatabilmek. Dostum bana küsmüş, küserse küssün, onun bileceği bir iş mantığı hakim. En güzeli geçmişte kalan dostluk değerlerine sahip çıkmak, bir birimize daha saygılı, daha hoşgörülü yaklaşabilmek, hepsinden önemlisi kişilere karşı içimizdeki o kahrolası önyargıyı yok edebilmek.Kimi zaman istemeden de olsa bir sözle, bir hareketle yaralamaktır karşınızdakini. O kadar kolaydır ki kalp kırmanız için kırıcı olmak bile gerekmez. İnsanoğlunun doğuştan sahip olduğu bir beceridir adeta. Sonu, ne olursa olsun değişmeyen bir eylemdir, 

Yorumlar

  1. Kalp kırmayan ya da kalbi kırılmayan biri yoktur herhalde. Masum değiliz hiç birimiz :) Evet. İyi olan her şeyi siliyoruz bazen eğer çok değer verdiğimiz biri kalbimizi kırmışsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan bazen kaldıramıyor bazı şeyleri kalbinin kırılmasını

      Sil
  2. En çok dikkat ettiğim şeylerden biri olmasına rağmen gene bazen oluyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Evde Neden Sıkılır?

İtiraf Edemediklerim?

Kendini Affetme Zamanı Değil Mi?