Tarz Nedir?

arkadaşlarımızda, sosyal medya da belki onlarca kez duyduğumuz kelime. Çoğu zaman çok tarzın! ayyy hiç tarzın yok-hiç tarzım değil -pek bir tarzım gibi cümlelerde insanları sınıflandırmak için kullandığımız boş ve saçma geyiklerden biri.
Oysa tarzı olmayan insan olmaz. İnsan zaten davranışı, duruşu, bakışı ile tarzı ile doğmuştur. Tarz bir zümrenin ya da kişinin haklarına sahip olacağı bir durum değildir. Tarz hepimizindir. Su gibidir. Ağaç gibidir. Hava gibidir. Koku gibidir hatta. Bazıları bir kokuya bayılır bazıları nefret eder. Ama o illaki bir yerlerde vardır. Bazıları alır, bazıları almaz.
Çok da ciddiye almamak gerekir. Tarz bir tavırdır ve güzel olması için önce tavrınız güzel olsun.Tarz sahibi olmak başkalarının giyim tarzlarını benimsemek değil, vücut ve kişilik yapısına göre giysi seçimi yaparak sadece kendine benzemektir.Tarz sahibi olabilmek için önce kendinizi iyi tanımalısınız. Sadece vücut yapınız, boyunuz kilonuz değil karakter yapınız önemli bir faktör. Nasıl birisiniz? Sakin mi hareketli mi? Samimi mi mesafeli mi? Pozitif enerji yayan bir kişi misiniz yoksa biraz melankolik mi?Vücut ve kişilik yapınızın yanı sıra, yaşadığınız hayatın koşullarını da gözönünde bulundurmanız önemli. Çalışıyor musunuz öğrenci misiniz? Ofis ortamında mı çalışıyorsunuz yoksa gün içinde ziyaretler yapmanız mı gerekiyor?
Bu sorulara vereceğiniz cevaplar, tarzınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Evde Neden Sıkılır?

İtiraf Edemediklerim?

Kendini Affetme Zamanı Değil Mi?