Çiçeklerin Anlamı Nedir?

İnsanlar gibi çiçeklerin de kendine özgü bir karakteri ve dili vardır. Çiçeklerin anlamı ve verdiği mesajlar da genelde türlerine göre farklılık gösterir. Bazı çiçeklerin anlamları ve hikayeleri efsaneler ile ilişkilendirilirken bazı çiçek isimleri ve anlamları halk arasından anonim özdeyişlerle günümüze kadar gelmiş. Kırmızı gülün anlamını hemen hemen herkes bilir. Kırmızı gül "AŞK" çiçeğidir. Beyaz gül, masumiyeti anlatır. Yani beyaz temiz ve ferahlığı simgeleyen bir renk olduğu için "MASUMİYET ” ifade eder.
Pembe gülün anlamı binevi aşk ilanıdır. Sevdiğini belli etmek isteyenler için "GÖNLÜM SENDE” anlamını taşır.
Orkide, masumiyet, zarafet, saflık ve asaleti temsil eder.
Gören herkesin içini ferahlatan papatyanın anlamı "TEMİZ SEVGİ BOLLUK,SIHHAT”
İlkbahar ve yaz aylarının en güzel kokan çiçeklerinden sümbül sonsuz sevgi ve bağlılık anlamı taşır.
Karanfil çiçeğinin anlamı renklerine göre değişiklik gösterir. Kırmızı karanfil aşk, beyaz karanfil temizlik ve saflık, pembe karanfil içtenlik, sarı karanfil sevgi, mor karanfil ise asalet anlamı taşımaktadır.
Kokusuyla hayran bırakan çiçeklerden biri olan nergis saygıyı temsil eder. Fulya çiçeği olarak da bilinen nergis aynı zamanda "UNUTMA” anlamı taşımaktadır.
Menekşe "Alçak gönüllü anlamını taşırNilüfer çiçeği (mutluluk)anlamı taşır.
Manolya Bu çarpıcı çiçekler genellikle bahar geldiğinde ağaçları süslüyor ve onları gören herkesi gelecek mevsim için heyecanlandırıyor. Bu nedenle, bir doğa sevgisini ifade ederler.

Yorumlar

  1. Ahmet Kaya'nın şarkısında geçen "Bir menekşe kokusunda seni aramak var ya" cümlesi ve menekşelerin kokusuz olduğunu öğrenmem...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Evde Neden Sıkılır?

İtiraf Edemediklerim?

Kendini Affetme Zamanı Değil Mi?