Köy Hayatı Nasıldır?

şehir hayatından çok sıkılmış durumdalar. Belirli bir yaştan sonra insanlar şehirde, trafikten sıkılıp köylere atıyorlar kendilerini. Köyde temiz hava, sakin, trafiksiz bir hayat bizimle birlikte. Köyde hayvan besliyorsanız bir de paha biçilemez bir güzellik bu. Yalnızken bile bizi yalnız hissettirmeyen dostlarımız var. Hayvanlar her zaman bizim dostumuz gibi. Kedi,  köpek bizim dostumuz olur. Öyle alışırız ki onlara kısa bir süreliğine ayrılsak bile hemen özleriz. Köyde doğal yaşam var. Bambaşka rahatlığı  var, serinliğiyle , o temiz havasıyla büyüleyici güzelliğiyle etkiliyor insanları. Bir de insanlar toprakla uğraşmaktan çok büyük mutluluk beslerler.  Kendilerine ait yerleri olsun, toprağa bir şeyler ekelim. En ufak bir bitki bile insanları sevindiriyor. 
 Köydeki insanlar neden hep daha sağlıklı hiç düşündünüz mü bunu? Bence köy havası, sürekli bir koşuşturma içinde olmaları bunun yanında büyük bir etken. Yaşlılar bile çalışıyor. Yaş fark etmeksizin tarlalarında bir şeyler ekerek zamanlarını değerlendiriyorlar. Ama şehir hayatına bakacak olursak , henüz yaşı genç olmasına rağmen insanlar çökmüş durumda. Bu durum hep hareketsizlikten. . Akşama kadar evde oturmaktan ibaret. Köyde insanlar daha cana yakın. Misafirperverlikleri bile bambaşka. Yaşadıkları o hayat daha başka.  Köyde yenilen yemekler bile şehirde yapılana benzemiyor. Hele o ocakta yapılan köy kızartması… 
 Sağlıklı yaşamın bir numaralı etkeni köy hayatı olabilir. Zaman öyle güzel geçiyor ki, sabahın o kuş cıvıltılarıyla, tavukların sesleriyle, köpeklerin havlamalarıyla, sabahın serinliğiyle, su sesiyle başlayan gün huzurla son buluyor.  
Yaş geçtikçe köyde ev sahibi olmak isteyen kişi sayısı da artmakta. Dönüp de etrafıma bakıyorum ki, herkes şehirdeki trafikten, o bunaltıcı havadan, şehrin o kirli havasından sıkılmış durumda. Önceden şehirlere taşınma isteği artık köy hayatına geri dönüşe başladı. Herkesin mutlu olacağı yerde yaşaması, kendisini her zaman mutlu hissetmesi dileğimle. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Evde Neden Sıkılır?

İtiraf Edemediklerim?

Kendini Affetme Zamanı Değil Mi?